Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна переходить на літній час

27 березня о 3 годині за київським часом на території України здійсниться перехід на літній час - стрілки годинників по всій країні будуть переведені на одну годину вперед.

Відзначимо, що перехід на літній час в Україні здійснюється в останню неділю березня о 3-й годині, а перехід на зимовий час (тобто переведення годинника на годину назад, чим скасовується літній час) - в останню неділю жовтня о 4-й годині.

Терміни дії літнього часу в Україні вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації відліку часу на території всієї Європи і довколишніх до неї держав.

На думку фахівців, сезонне переведення годинників також сприяє економії ресурсів. Перехід на сезонний час здійснюється нині в 110 країнах.

Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. В той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Японія, Китай, а також Казахстан та Киргизія.

Нагадаємо, що вчені встановили: близько 15% населення країн, де переводиться час, сприймають це переміщення стрілок досить важко. Вчені пояснюють це тим, що біологічний годинник людини не може швидко синхронізуватися з переведенням годинників. У деяких людей можуть виникнути не тільки проблеми зі здоров'ям, але і серйозні психічні розлади.

Нагадаємо також, нещодавно у Росії президент Дмитро Мєдвєдєв оголосив про скасування переходу на зимовий і літній час. Росіяни не переводитимуть стрілки годинника на годину назад вже з осені 2011-ого року, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ