Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна піднялася на одну позицію в індексі свободи ЗМІ

Україна піднялася на одну позицію в індексі свободи ЗМІ на 2018 рік й посіла 101-ше місце серед 180 країн світу. Про це йдеться у щорічному звіті "Репортерів без кордонів", пише Укрінформ.

Автори звіту такі повільні зрушення частково пояснюють розчаруваннями після очікувань Революції гідності. 

Як наголошується, основними викликами в Україні залишаються інформаційна війна з РФ, безкарність за напади на журналістів та олігархічний вплив на провідні медіа.

У звіті зазначається, що рівень свободи ЗМІ в Росії й Туреччині знизився до безпрецедентного за останні 30 років. Зокрема, за останній рік Туреччина опустилася ще на дві сходинки і посідає 157-ме місце. У країні за останній рік деякі журналісти засуджені до довічного тюремного ув'язнення через нібито причетність до невдалого перевороту у липні 2016-го. Крім того, у січні 2018 року турецька влада відмовилася виконувати рішення Конституційного суду, який ухвалив негайно відпустити двох журналістів.

Що стосується Росії, то її позиція в індексі є незмінною - вона залишається на 148-ій сходинці. Зазначається, що в країні стали більше арештовувати журналістів і блогерів - найбільше з часів розпаду Радянського Союзу. Провідні ЗМІ залишаються підконтрольними олігархам, які наближені до Кремля. Також посилюється тиск на незалежні медіа й журналістів-розслідувачів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ