Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна підтримує заміну миротворців на Дністрі спостерігачами ОБСЄ

Діючий формат військової миротворчої місії на Дністрі не сприяє врегулюванню Придністровського конфлікту, а його заміна місією міжнародних спостерігачів стала б конструктивним кроком у цьому напрямку. Таку думку висловив тимчасовий повірений у справах України в Молдові Геннадій Алтухов.

"На жаль, нинішній формат місії щодо підтримки миру на Дністрі не сприяє врегулюванню Придністровського конфлікту. Ми переконані, що його заміна міжнародною миротворчою місією стала б конструктивнішим кроком у цьому напрямку", - заявив дипломат.

Алтухов особливо підкреслив, що Україна цілком визнає і підтримує територіальну цілісність Молдови у загальновизнаних міжнародним співтовариством кордонах, висловив переконання, що Придністровський конфлікт може бути врегульований саме на цих принципах.

Раніше учасники переговорів у форматі "5+2" неодноразово заявляли про необхідність заміни російської миротворчої місії на Дністрі місією міжнародних спостерігачів під егідою ОБСЄ. Проти заміни миротворців постійно виступають Росія і влада невизнаного Придністров'я.

Миротворчу місію на Дністрі було запроваджено 1992 року. До її складу входять російські та молдавські військовослужбовці, а також кілька військових спостерігачів від України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ