Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна планує досягти кліматичної нейтральності до 2050 року - Рада ухвалила рамковий закон

Верховна Рада ухвалила рамковий кліматичний закон, який встановлює стратегію досягнення Україною кліматичної нейтральності.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Документ у другому читанні та в цілому був підтриманий 284 народними депутатами.

«У законі ми встановили ціль – досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. А ще визначили архітектуру кліматичного врядування України, фінансові інструменти для досягнення кліматичних цілей, та врахували цілі державної кліматичної політики у програмах повоєнного відновлення», – наголосила міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

Так, євроінтеграційний рамковий закон визначає стратегічне планування та практичні кроки у досягненні кліматичної нейтральності, впроваджує кроссекторальність кліматичної політики, започатковує моніторинг дій та кроків з реалізації кліматичної політики та системне прогнозування у сфері зміни клімату.

За словами міністра, з ухваленням цього закону Україна ще більше наближає наше законодавство до права Європейського Союзу. Це ще один аргумент у переговорному процесі, що Україна готова до вступу в ЄС та виконує умови для отримання фінансової допомоги в межах Ukraine Facility.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ