Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна проти Росії в Гаазі: Міжнародний суд ООН оголошує вирок (наживо)

Сьогодні, 19 квітня, Міжнародний суд ООН оголошує рішення у справі за позовом України проти Росії. Голова суду Ронні Абрахам зачитує рішення на публічному засіданні у Палаці миру – офіційній резиденції Міжнародного суду в Гаазі.

Рішення стосуватиметься обрання тимчасових заходів за позовом стосовно підтримки Російською Федерацією тероризму на Донбасі, а також дискримінації етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму, пише  Громадське

Нагадаємо, 6-9 березня в Гаазі проходило судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України проти Росії.

Українська сторона під час виступу 6 березня просила міжнародний суд ООН зобов’язати Росію припинити фінансування, постачання зброї, обладнання та проведення навчання незаконним збройним формуванням на Донбасі.

На другий день слухань свої аргументи виклала російська сторона. 

Пізніше очільниця делегації від України Олена Зеркаль заявила, що в останній день слухань в Міжнародному суді ООН, 9 березня, українська сторона очікує від Росії посилення спроб маніпуляції і фейків у викладенні своєї позиції.

В останній день Росія заявила, що в української сторони немає конкретних свідчень про постачання озброєння Росією бойовикам.

Водночас, у Кремлі пообіцяли визнати рішення суду в Гаазі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ