Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна розраховує на продовження співпраці з новообраним Європарламентом, - МЗС

Міністерство закордонних справ України привітало партнерів з успішним проведенням виборів до Європарламенту та розраховує на подальшу співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, Прямий.

Україна вітає своїх партнерів в Європейському Союзі з успішним проведенням загальноєвропейських виборів, за підсумками яких буде сформований Європейський Парламент 9-го скликання (2019-2024 рр.).

Декларуючи свої європейські прагнення і поділяючі спільні з ЄС цінності, Україна з великим інтересом і надією стежила за демократичним волевиявленням громадян ЄС.

Високий інтерес громадян Євросоюзу до участі у виборах став свідченням збереження довіри до інституцій ЄС та відданості європейській ідеї.

Попередні результати волевиявлення засвідчують переконливу перемогу проєвропейських сил, які виступають за подальший розвиток ЄС, готові до вироблення ефективних рішень для подолання нових викликів і загроз, що постають сьогодні перед Європою, а також прагнуть до консолідації спільних європейських цінностей.

Вітаємо продемонстровану під час виборів здатність ЄС протидіяти спробам Росії втручатися у виборчі процеси Євросоюзу шляхом кібер- і дезінформаційних атак та пропаганди.

Україна розраховує на продовження плідної співпраці з новообраним Європарламентом у питаннях реалізації європейського курсу нашої держави, втіленні у життя внутрішніх реформ, а також у спільній протидії російській агресії. Переконані, що підтримка суверенітету, незалежності і територіальної цілісності нашої держави залишиться константою двосторонніх відносин України з Європарламентом і Європейським Союзом в цілому.

Зробимо все можливе, щоб безпрецедентний рівень парламентського співробітництва України з ЄС було збережено протягом наступних 5 років.

Користуючись нагодою, висловлюємо глибоку вдячність керівництву і депутатам Європейського Парламенту 8-го скликання (2014-2019 рр.) за взаємодію та підтримку України у складні часи. Очікуємо на продовження співробітництва з новообраним Європарламентом, спрямованого на поглиблення співпраці між Україною і ЄС та подолання спільних викликів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ