Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Канада оновили угоду про вільну торгівлю

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з канадським колегою Джастіном Трюдо підписали спільну декларацію про завершення переговорів щодо оновлення Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною.
Фото: Верховна Рада

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради України. 

Як заявив український прем'єр, угода є визначною, і відкриє нові можливості для бізнесу та для створення виробництв в Україні.

«За своїм змістом оновлена Угода є винятковою, адже сприятиме активізації торгівлі з Канадою та створить унікальні можливості для українського бізнесу. У відкритті ринків з Канадою ми переходимо на принцип роботи «дозволено все, що не заборонено», — відзначив Денис Шмигаль.

Також, за його словами, український бізнес тепер зможе експортувати продукцію в Канаду без тарифів, навіть якщо складові цієї продукції мають походження з ЄС, ЄАВТ, Британії та Ізраїлю. Такий підхід заохочує іноземний бізнес створювати виробництва в Україні. 

«В оновленій Угоді вдосконалюємо розділ про цифрову торгівлю. Для України, яка є одним з лідерів ІТ-сектору в Європі, це відкриває чудові можливості. Це вже друга Угода про цифрову торгівлю після Великої Британії», — підкреслив прем'єр-міністр.

В оновленій Угоді України та Канади присутні розділи, які стосуються підтримки малого та середнього бізнесу, а також посилення ролі корінних народів у торгівлі. Вперше в торгових угодах відзначається особливе місце Криму, кримських татар, кримчаків та караїмів.

Окрім оновлення угоди про вільну торгівлю, Канада оголосила про новий пакет військової допомоги та нові санкції. Зокрема, Україна отримає 21 000 штурмових гвинтівок, 38 кулеметів, понад 2,4 млн патронів.

Також Канада запровадила нові санкції проти російських юридичних і фізичних осіб. Під санкції, зокрема, потрапила компанія «Волга-Днепр», літак Ан-124 якої був заблокований у Канаді. «Наступний крок – конфіскація «Руслана» та інших активів і передача їх на користь України», — повідомив Шмигаль.


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ