Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Австрія зміцнюють двостороннє співробітництво

15-16 вересня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у складі української делегації України під головуванням Президента України Володимира Зеленського відвідає Республіку Австрія. Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі Міністерства.

В ході офіційного візиту Міністр візьме участь у низці заходів. Зокрема, Олексій Чернишов зустрінеться з Флоріаном Фраушером, генеральним директором з питань економічного розвитку, інновацій та виходу на зовнішні ринки Федерального міністерства цифровізації та економічного розвитку Австрії. Сторони обговорять двостороннє співробітництво, в тому числі у рамках Українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв’язків, українську частину якої очолює Міністр.

Також Олексій Чернишов візьме участь в українсько – австрійському бізнес-форумі, під час якого презентує інвестиційний потенціал України та обговорить з представниками австрійського бізнесу питання співробітництва у різних галузях економіки.

«Питання залучення інвестицій в економіку України є одним із пріоритетів Президента і Уряду. А зважаючи на історію ефективних ділових та дипломатичних стосунків між Україною та Австрією, важливе постійне поглиблення цієї співпраці. Австрія активно інвестує в Україну: найбільші обсяги інвестицій за останні роки надійшли у фінансову та страхову сфери, у промисловість, оптову та роздрібну торгівлю. Впевнений, зустрічі та домовленості із нашими австрійськими партнерами під час цієї поїздки закладуть основи для нових векторів співпраці та зміцнить економіку України.», – зазначив Олексій Чернишов.

Довідка:

Становлення українсько-австрійських відносин розпочалося відразу після проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.

24 січня 1992 року були встановлені також дипломатичні відносини між двома державами.

Австрія залишається надійним партнером України у торговельно-економічному та інвестиційному співробітництві. У 2019 році за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною та країнами Європи Австрія посіла 14 місце (після Великої Британії та Словаччини) з часткою 2,6 % від загального.

За даними Національного банку України станом на 31.03.2020 Австрія інвестувала в економіку України 1,05 млрд дол. США, що складає 3,0 % від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку України. Австрія займає  шосте місце серед найбільших інвесторів в українську економіку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ