Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна та Великобританія поклали початок масштабним проектам з розвитку ВМС ЗСУ

Україна та Великобританія поклали початок масштабним проектам з розвитку Військово-Морських Сил ЗС України. Про це повідомили 7 жовтня у прес-службі МОУ.

Меморандум про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України підписано у ході офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії.

Президент відвідав базу Королівських ВМС Великої Британії

Документ від імені України підписав Міністр оборони Андрій Таран. За його словами, йдеться про постачання сучасних зразків військової техніки та новітнього високоточного озброєння, налагодження виробництва окремих видів військової продукції в Україні, а також будівництво об’єктів базування ВМС України.

«Реалізація цих проектів дозволить значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, взаємосумісність вітчизняних ВМС з військово-морським компонентом держав-членів НАТО. Крім того, розраховуємо, що це стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України і дозволить залучити в нашу економіку найсучасніші технології», - зазначив Андрій Таран.

Конкретні заходи з практичної імплементації досягнутих домовленостей будуть обговорені під час двосторонньої зустрічі Міністра оборони України Андрія Тарана з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом, яка відбудеться у четвер, 8 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ