Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Україна в черговий раз поставила питання повернення Дебальцеве – Оліфер

Під час роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську, підгрупи з безпеки, Україна в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р відповідно до якої Дебальцеве повинно знаходитися під контролем України. Про це в середу, 23 листопада, повідомила прес-секретар представника України в тристоронньої контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«На завершення сьогоднішньої роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську. Під час роботи підгрупи з безпеки України в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р відповідно до якої Дебальцеве повинно знаходитися під контролем України. Подальша імплементація Рамкового рішення про розведення сил і засобів може відбутися після демілітаризації Дебальцева. за умови дотримання режиму тиші з боку ОРЛО розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської можна провести з 26 листопада 2016 року», – написала пані Оліфер в Facebook.

«Тристороння контактна група ухвалили рішення про те, щоб на наступній зустрічі в Мінську заслухати Віктора Медведчука і представників ОРДЛО про хід звільнення незаконно утримуваних осіб. У політичній підгрупі триває обговорення модальностей виборів в ОРДЛО. В економічній підгрупі Україна поставила ряд принципових питань», – зазначила пані Оліфер.

«Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду. Такий механізм необхідний для подальших безперебійних поставок води жителям всієї Луганської області. Незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРЛО протягом двох місяців не присилає свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення поставок води», – повідомила прес-секретар пана Кучми.

«Строго дотримуючись узятих на себе зобов'язань, сьогодні вранці Україна була повністю готова до запуску роботи КПВВ в Золотому. Однак представники ОРЛО продовжують блокувати його роботу. Під час засідання Тристоронньої контактної групи досягнуто попередньої домовленості про відкриття цього пункту пропуску до 10 грудня. Український бік готова до роботи даного КПВВ ще з березня 2016 року», – резюмувала пані Оліфер.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ