Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Штати вимагають від Кремля виконати зобов‘язання в рамках "Мінська"

Посольство США в Києві у 7-му річницю підписання Мінських домовленостей звернулося до Росії з вимогою повністю виконати свої зобов’язання щодо мирного врегулювання на сході України.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву дипустанова розмістила у Фейсбуці.

«У сьому річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої мінські зобов’язання, у тому числі дозволити ОБСЄ здійснювати спостереження на українсько-російському кордоні та звільнити незаконно затриманих осіб», - заявили в американському посольстві.

Дипломати підкреслили, що Росія має вивести свою зброю та сили та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами.

«Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України», - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 5 вересня виповнилося сім років від підписання Україною, Росією та ОБСЄ перших Мінських домовленостей про повне припинення вогню на сході. Однак окупанти продовжують саботувати взяті на себе зобов’язання і не виконують ні перших, ні других Мінських домовленостей, узгоджених в лютому 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ