Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна вдосконалюватиме взаємодію із закордонними українцями

Як повідомила прес-служба МЗС України, 24 вересня 2018 року в Києві відбулася 4 регіональна конференція Парламентської мережі з питань, діаспори Парламентської асамблеї Ради Європи.

Заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар, під час виступу на 4-ій регіональній конференції Парламентської мережі з питань діаспори Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив про те, що Україна буде вдосконалювати взаємодію із закордонними українцями.

Зусилля Уряду України спрямовані на зміцнення зв’язків діаспори з материнською державою, підтримання української самобутності, консолідацію зусиль міжнародної спільноти у протидії російській агресії. У цьому зв’язку вкрай необхідним є зміцнення інституційної спроможності для вдосконалення співпраці з громадами за кордоном.

Заступник Міністра також наголосив на необхідності протидіяти розмиванню української ідентичності закордонних українців шляхом підтримання діалогу з громадськими організаціями закордонних українців, залученням їх до проведення спільних заходів.

Прикладом спільної співпраці є проведення закордонними дипломатичними установами України спільно з громадськими організаціями закордонних українців міжнародної громадської акції «Запалімо свічку пам’яті!», у рамках якої протягом 85-ти днів символічно передається свічка пам’яті по всьому світу.

Своїм досвідом щодо інституційної організації роботи з діаспорою, урядової політики та створення механізмів співпраці також поділилися інші учасники конференції, зокрема представник МЗС Грузії Варлам Бадзагуа, професор соціології університету м. Мармара (Туреччина) доктор Таліп Кючюкджан,  Заступник голови Бюро з питань відносин з діаспорою Уряду Молдови Геннадій Слободенюк, а також директор Представництва Світового конгресу українців в Україні Сергій Касянчук.

МЗС, імплементуючи, зокрема положення Закону України «Про закордонних українців», розробило Державну програму співпраці з закордонними українцями на період до 2020 року, якою визначені пріоритетні завдання і заходи співпраці з громадськими організаціями закордонних українців; конкретний план дій щодо кожної держави, в якій створені організації закордонних українців, щорічно затверджується МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ