Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна відкриє нове консульство в Румунії - Дмитро Кулеба на зустрічі в Бухаресті

В рамках робочого візиту до Румунії, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з представниками української громади у Румунії. Про це повідомили у пресслужбі МЗС.

Глава МЗС України висловив вдячність українцям в Румунії за збереження української національної ідентичності, культури та традицій і відзначив їхню безцінну допомогу у просуванні та захисті інтересів України за кордоном. 

Дмитро Кулеба повідомив українцям Румунії про рішення відкрити нове Консульство України з огляду на важливість українсько-румунських відносин та потребу підтримки української громади Румунії. 

«Я ухвалив рішення відкрити консульство у місті Сігету Мармацієй. Я знаю, що це важливе, ключове місце для українців Румунії. Нове консульство створить доступ до якісних сервісів, а також стане інструментом кращої взаємодії з вами для збереження нашої культури та зміцнення відносин України з Румунією», — заявив глава МЗС України.  

Дмитро Кулеба запросив представників української громади у Румунії долучитися до розробки нової політики МЗС щодо закордонного українства. 

«Україна потребує нової ефективної політики щодо українців за кордоном. Діаспори змінюються, розширюються територіально, додаються нові громади. Ми в МЗС розпочали роботу над новою політикою, яку ми зможемо подати на розгляд керівництву держави. Хочу, щоб у її розробці брала участь не лише держава, а і самі закордонні українці. Я запрошую представника вашої громади взяти участь над її розробкою разом з командою МЗС», — запропонував міністр. 

За словами Дмитра Кулеби, до органу з розробки нової політики щодо закордонного українства мають увійти люди, які розуміють проблеми і знають, як їх вирішити. 

Глава МЗС України також вручив голові Союзу українців Румунії Миколі-Мирославу Петрицькому нагороду від Президента України за внесок у збереження і розвиток української громади, Орден «За заслуги» ІІІ ступеню. 

Довідка.

У Румунії мешкають близько 60 тисяч етнічних українців, за неофіційними даними — до 100 тис. За даними перепису 2011 року, українці складають третю за розміром національну меншину країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ