Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна вперше бере участь на Міжнародній виставці ADAS

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", вперше представляє продукцію українського обороно-промислового комлпексу на Міжнародній виставці та конференції з оборони та безпеки ADAS-2018, що проходить у м. Маніла, Республіка Філіппіни, з 26 по 28 вересня.

Форум на Філіппінах організовано вже втретє і цього року захід є найбільшим за свою історію.

Українська делегація, яку очолює Надзвичайний та Повноважний посол України в Республіці Філіппіни за сумісництвом Олександр Нечитайло, провела зустріч з Президентом Філіппін Родріго Дутерте.

Під час зустрічі Олександр Нечитайло та в.о. директора ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас домовилися з президентом Республіки Філіппіни про прискорення підписання Угоди про військово-технічне співробітництво з Україною. Президент Філіппін оцінив участь України у виставці ADAS 2018 як надзвичайно важливу для розвитку двосторонньої співпраці.

Президент Родріго Дутерте також з великою зацікавленістю оглянув військово-транспортний літак Ан-178 за допомогою технології віртуальної реальності та високо оцінив рівень розвитку оборонної промисловості України.

Зазначимо, що на цій виставці продукцію українського ОПК "Спецтехноекспорт" демонструє з використанням сучасних технологій, за допомогою відео у форматі віртуальної реальності. Таким чином відвідувачі українського стенду знайомляться з сучасними зразками вітчизняної техніки, серед них – БТР-4МВ від ДП "ХКБМ імені Морозова", 3D радар 80К6Т, що розроблений КП "НВК "Іскра", багатоцільові транспортні літаки Ан-132 та Ан-178 від ДП "Антонов", самохідний міномет калібру 120 мм на базі шасі бронеавтомобіля Барс-8 від ДП "Укроборонсервіс".

Крім продукції підприємств "Укроборонпрому", "Спецтехноекспорт" також демонструє і розробки інших оборонних підприємств України.

За словами Національного секретаря з оборони Республіки Філіппіни Делфіна Лорензани, нинішнє керівництво держави орієнтоване на проведення модернізації Збройних сил, зокрема, для посилення захисту своїх кордонів, підвищення спроможності протистояти військовим загрозам та стихійним лихам. 

"Спецтехноекспорт"займається розвитком співпраці з філіппінськими партнерами в оборонній сфері з 2016 року. Найбільш інтенсивна комунікація відбувається за напрямками бронетехніки, радарів та систем протиповітряної оборони, кораблебудування.

Під час виставки заплановано проведення зустрічей з вищим керівництвом Збройних сил Республіки Філіппіни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ