Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна ввела мито на російський шоколад

Україна ввела мито на шоколад з Російської Федерації у розмірі 31,33 %. Рішення діятиме 5 років, повідомила Gazeta.ua з посиланням на Урядовий кур'єр.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі виявила,що російські виробники завдали істотної шкоди національному товаровиробнику. Зокрема, скоротилися обсяги виробництва на 7,63 %, зменшився продаж на внутрішньому ринку України на 20,85 %, відбулося значне погіршення фінансових результатів від продажу товару на внутрішньому ринку України на 63,36 %. Також зменшилася рентабельність реалізації продукції на внутрішньому ринку на 26,42 %, скоротилося використання виробничих потужностей на 6,07 %, зросли залишки на складах на 23,77 %, відбулося скорочення кількості працюючих, задіяних у виробництві товару на 11,06 %.

"Протягом періоду дослідження (2013—2015 роки) демпінговий імпорт в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації здійснювався за цінами, які були нижчими за ціни національного товаровиробника. Цим перешкоджали значному зростанню цін на подібний товар", - йдеться в повідомленні.

18 травня Кабмін схвалив проект закону, яким підтримав нульові мита на ввезення азотних добрив в Україну. Скасування мит в першу чергу торкнеться ввезеного товару з Росії.

Росіяни заплатили близько 100 млн доларів, щоб пролобіювати прийняття даного рішення.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ