Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вимагає від КНДР припинити провокаційні запуски балістичних ракет

Україна засуджує запуск балістичної ракети Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) 13 лютого 2017 року. Про це йдеться у заяві МЗС України щодо запуску Корейською Народно-Демократичною Республікою балістичної ракети.

«Згаданий крок Пхеньяна становить пряме порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, у тому числі резолюції 2321 (2016), прийнятої у листопаді 2016 року.

Запуск балістичної ракети КНДР може призвести не лише до подальшої ескалації напруги на Корейському півострові, але й до подальшого розгойдування безпекової ситуації у світі.

Україна як держава, яка добровільно позбулася ядерного потенціалу, і неухильно дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, використовуватиме всі можливі важелі впливу в якості непостійного члена Ради Безпеки ООН для повернення КНДР до міжнародного правового поля.

Ми закликаємо керівництво КНДР припинити провокації, пов’язані із запуском балістичних ракет і випробуваннями ядерних пристроїв, та невідкладно відновити діалог з МАГАТЕ», - йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ