Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна вишле угорського консула протягом цього тижня

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна має намір вислати угорського консула з Берегового протягом цього тижня, якщо Будапешт сам його не відкличе, - УНІАН.

Про це йдеться у його відеозверненні у Facebook. "Я виклав міністру закордонних справ Угорщини нашу аргументацію, вони порушили Віденську конвенцію про консульські зносини, це сто відсотків. Звичайно, за визначенням ніхто не має приховувати факт набуття нових прав і обов'язків, да і взагалі приховувати це погано... Але це ми проїхали, і я запропонував угорському міністру закордонних справ відкликати цього консула. Якщо це не буде зроблено протягом цього тижня, відповідно надішлемо ноту угорській стороні про його висилку, саме цього тижня", - зауважив Клімкін.

Клімкін наголосив, що Росія використовує і буде використовувати цю ситуацію для дестабілізації Закарпаття і України в цілому.

"Хоча щодо конкретних дій угорського консула дискутувати потреби немає, тут слід чітко розставити крапки над і. І ми їх розставимо. Найближчими днями консул повернеться на батьківщину", - написав він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ