Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна висловила протест СНД щодо виборів у Криму

У зв’язку із затвердженням глави Місії спостерігачів від Співдружності Незалежних Держав на виборах до Державної думи Російської Федерації 18 вересня 2016 року, МЗС України надіслало до Виконкому СНД ноту з офіційною позицією з приводу намірів Росії поширити їх проведення на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополь.

"В Україні вважають, що такі дії держави-окупанта демонструють нехтування нею державним суверенітетом України, нормами та принципами міжнародного права, зокрема Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН A/RES/68/262 «Територіальна цілісність України», Гельсінським заключним актом НБСЄ 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року, зобов’язаннями згідно з Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року та Угодою про створення Співдружності Незалежних Держав від 1991 року.

В Україні наголошують, що результати цих псевдовиборів будуть нікчемними і такими, що не створять жодних правових наслідків, не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством, що поставить під сумнів їхню легітимність у цілому.

Україна виступає категорично проти направлення спостерігачів Місії на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополь.

Будь-яка участь у так званому спостереженні за виборчим фарсом розглядатиметься як недружній крок, а відвідування АР Крим і м. Севастополь у порушення встановленого законодавством України «Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» потягне за собою відповідальність", - зазначено у заяві МЗС України, що поширила прес-служба відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ