Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Україна визначилася з новими ділянками розведення сил

Українська сторона визначилася з трьома ділянками розведення сил на Донбасі. Озвучать їх після узгодження з представниками Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це у коментарі hromadske розповіла речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель.

Вона уточнила, що в Офісі президента спеціально не називали ділянки, оскільки їх ще мають обговорити на Тристоронній контактній групі у Мінську.

ʺЦі ділянки мають бути гуманітарними, тобто вони мають зроблені бути спеціально для людей. Ці зони важливі для людей, для переходу і так далі. Зараз ми спеціально їх не вказували, щоб не було якоїсь маніпуляції. Ви ж розумієте, що це політичний процес обговоренняʺ, — розповіла Мендель.

Зі свого боку, заступник командувача Об’єднаних сил, генерал-майор Богдан Бондар, уточнив, що найближче засідання ТКГ у Мінську відбудеться 16 січня.

ʺЗ ділянками ми справді вже визначилися, однак варто розуміти, що є ті ділянки, на яких наполягатиме українська сторона, і ті, на яких російська. Тому до обговорення зарано говорити про конкретні ділянкиʺ, — сказав він.

Бондар уточнив, що Україна підготувала декілька основних ділянок, і кілька резервних.

Перед цим в Офісі президента повідомили, що глава держави Володимир Зеленський телефоном розповів Федеральній канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, що українська сторона вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів. Які саме — не уточнювалося.

Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ