Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна взяла участь у заходах Великої Сімки в Торонто

Україна взяла участь у заходах Великої Сімки в Торонто. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі МЗС України.

22 квітня 2018 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у спеціальному засіданні («outreach session»), присвяченому ситуації в Україні, у рамках зустрічі Глав зовнішньополітичних відомств країн Великої Сімки.

У ході спеціальної сесії було обговорено питання щодо нових викликів, які несе гібридна російська агресія, необхідності збереження суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави, збереження санкційного тиску на Росію та підтримки реформ в Україні.

Міністри також обговорили перспективи миротворчої місії на Донбасі.

Павло Клімкін зазначив: «Україну сприймають як невід’ємну частину вільного світу, спільного демократичного простору. Наші партнери з Великої Сімки атаку на Україну бачать як атаку на цей вільний, демократичний світ».

Перебуваючи в Торонто, Міністр П.Клімкін провів також низку переговорів з іноземними колегами: в.о. Державного секретаря США Джоном Салліваном, Міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, Міністром закордонних справ Великої Британії Борісом Джонсоном.

Під час зустрічі з лідерами української громади було обговорено подальші кроки, спрямовані на консолідацію міжнародної спільноти щодо підтримки нашої держави та протидії агресії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ