Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Україна заборонила ввозити пропагандистські книги та енциклопедії з РФ

Заборонено ввозити низку дитячих книг, які виходили за радянські часи і «просякнуті комуністичною ідеологією та проілюстровані її символами».

Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонив ввезення з Росії до України 26 книг, які містять ознаки радянської та російської пропаганди, повідомило видання Главком.

Зазначається, що Держкомтелерадіо відмовило у ввезенні цих книг підприємства «Центрпроект-Україна», ТОВ «Дресс  Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «Форс Україна» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна».

«Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України», — йдеться у повідомленні.

Заборонено ввозити низку дитячих книг, які виходили за радянські часи і «просякнуті комуністичною ідеологією та проілюстровані її символами». Також заборонили ввезення сучасних видань для дітей та юнацтва, які пропагують силові структури РФ або під виглядом дитячих енциклопедій «поширюють міфи про наддержаву Росію» або популяризують російську зброю.

Підприємці не отримали також дозволів на ввезення кількох детективів А. Максимова, Д. Донцової , сучасних романів Анни и Сергія Литвинових, І. Осипова та О. Шевцової, у яких присутня пропаганда силових структур країни-агресора.

Також надано відмову у ввезенні книги Л. Стрельнікової та Л. Секлітової «Вогонь Прометея», у якій, зокрема, стверджується, що у Росії є надважлива роль — «помочь возрождению духовности в других странах», а «Ленін є рятівником всесвіту». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ