Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна закликала FATF внести Росію до чорного списку

Рік тому FATF призупинила членство Росії за порушення ключових принципів організації

Фото: Depositphotos

Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу України закликали Групу з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) внести Росію до чорного списку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Як зазначили в прес-службі, чергове засідання FATF відбудеться з 19 по 23 лютого в Парижі, напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"На засіданні Росія має бути внесена до чорного списку організації, а також FATF має випустити розширену заяву щодо ризиків, які походять з Росії", - йдеться в заяві Мінфіну.

У прес-службі нагадали, що рік тому FATF призупинила членство Росії за порушення ключових принципів організації, що полягають у сприянні безпеці, захищеності та цілісності світової фінансової системи. FATF також висловила глибоке занепокоєння повідомленнями про торгівлю зброєю між Росією та державами, що перебувають під санкціями ООН, а також зловмисною кіберактивністю, що походить з Росії.

"Ці заходи FATF, хоча і є важливими, не змогли стримати Росію, яка відтоді стає все більш войовничою і поглиблює зв'язки з Північною Кореєю та Іраном", - зазначили в прес-службі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ