Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна завоювала на Паралімпіаді ще два "золота", "срібло" і "бронзу"

Сьогодні під час Паралімпійських ігор у Токіо Україна здобула ще чотири медалі.
Максим Крипак, фото - "Суспільне"

Про це інформує Суспільне.

Зокрема "золото" виборов плавець Євгеній Богодайко на дистанції 100 метрів брасом (клас - S6). Крім Богодайка, у фіналі 100-метрівки брасом змагався паралімпійський призер Токіо-2020 Андрій Трусов. Проте він поборотися за нагороди не зміг - на фініші Трусов показав сьомий час.

Золоту медаль із новим світовим паралімпійським рекордом на дистанції 100 метрів вільним стилем здобув українець Максим Крипак (клас - S10). На фініші час Крипака склав 50.64 секунди - попереднє досягнення бразильця Андре Бразіла, встановлене у цьому класі в серпні 2010-го українець перевершив на 0.23 секунди.

Також дзюдоїстка Ірина Гусєва стала срібною призеркою Ігор у Токіо. Українка мала боротися за "золото" з представницею Азербайджану Ханім Гусейновою - 3-разовою чемпіонкою Європи. Сутичка із Гусейновою тривала усі чотири хвилини. Вирішальним став прийом ваза-арі, який виконала азербайджанка на 3:17 хвилини. Це перша срібна нагорода України у дзюдо на Паралімпіаді-2020. І загалом четверта у цьому виді спорті - перед цим українці здобули три бронзові медалі.

Третю нагороду України в дзюдо здобув представник Дніпропетровської області Руфат Магомедов. Спочатку Магомедов здолав у втішній сутичці німця Ніколая Корнгасса (прийом ваза-арі). А у бронзовому фіналі український парадзюдоїст завдав поразки представникові ПКР Васілію Кутуєву, вигравши першу для себе нагороду Паралімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ