Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна здійснить пробні запуски власних ракет, – Турчинов

Україна найближчим часом планує здійснити пробні запуски ракет, створених в кооперації виключно українських підприємств. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наші вчені, конструктори та інженери забезпечили виробництво на наших українських підприємствах усіх необхідних компонентів, отриманих раніше у кооперації з РФ, що надає нам можливість не лише на виставках показувати ракети, але і використовувати їх у бойовому застосуванні", - сказав секретар РНБО.

"І найближчим часом ми плануємо проводити пробні запуски ракет повністю українського виробництва, створених в кооперації виключно українських підприємств", - додав Турчинов.

Турчинов зазначив, що відновлення ракетної галузі є пріоритетом для української влади.

"Ми, з одного боку, повинні розвиватися, як космічна держава, виробляючи високотехнологічні космічні апарати, але при цьому ми також повинні відновити всю необхідну нам лінійку бойових ракет, які дозволять захистити країну", - додав секретар РНБО.

Він запевнив, що в цьому напрямку дуже багато робиться.

"Нещодавно я проводив нараду з провідними конструкторами та керівниками оборонних підприємств, що спеціалізуються на цій темі. Підводили попередні підсумки, звіряли плани і уточнювали деталі. Постукаю по столу, робота йде без зривів", - сказав Турчинов.

За його словами, складність відновлення ракетної галузі полягала в тому, що до 2014 року була дуже тісна кооперація з підприємствами РФ.

"У нинішніх умовах, після окупації Криму, після початку агресії на Сході, ніякої кооперації у військово-технічній галузі з РФ бути не може. Це принципово", - підкреслив секретар РНБО.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, про запуски яких саме ракет йдеться, Турчинов сказав:

"На жаль, більш детальної інформації я дати не можу, але щоб не напружувалися наші стратегічні партнери, хочу підкреслити, що Україна зміцнює свою оборону, не порушуючи жодного взятого на себе міжнародного зобов'язання".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ