Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Українська експедиція на Еверест 2018 збирає кошти на лікування хворої дівчинки

Четверо українських альпіністів вже 7 квітня розпочнуть своє сходження на найвищу точку Землі. Окрім того, що ця подія безперечно стане знаковою для України, учасники експедиції, підкорюючи Еверест, матимуть на меті благі наміри. Про це у понеділок, 12 березня, під час брифінгу у прес-центрі Гал-інфо повідомив один з учасників української експедиції на Еверест Роман Городечний, перший львів’янин, який намагатиметься підкорити найбільшу вершину світу.

«За умови вдалого сходження ми піднімемо прапор компанії, фірми чи будь-якої фізичної особи, яка хоче мати таке фото на найвищій точці світу. Всі кошти, які надійдуть за цю акцію, ми віддамо  на лікування дівчинки Соломії з Червонограда, яка хворіє на рак», – зазначив альпініст.

Надала коментар з цього приводу на своїй сторінці у Facebook й інша учасниця української команди підкорювачів Джомолунгми Ірина Галай (перша українка, якій раніше вже вдавалось підкорення Евересту):

«Просимо звернути увагу всіх компаній, які бажають заявити про себе на всю Україну. Ми готові підняти Ваш прапор над вершинами Евересту і Лхоцзе за умови перечислення коштів, які підуть на лікування Соломії Шарко. Початкова ставка 50 тис. гривень. Для Вас це інформаційний привід і можливість допомогти дитині!!!».

Соломійка Шарко, вік 2 рочки, народилася здорова, більше року хворіє з діагнозом Мієлодиспластичний синдром (МДС), рефлекторна анемія з надлишком бластів, з множинними клональними цитогенетичними поломками, що асоціюється з несприятливим прогнозом. Бласти - це ракові клітини в крові. МДС простими словами - це розбалансування роботи спинного мозку. Спинний мозок не виробляє тромбоцитів. Цитогенетичні клональні поломки - це пошкоджені хромосоми ДНК Соломійки. За результатами трепанобіопсії кісточки з бедра Соломійки (забір біоматеріалу брали з двох боків) - київські професори медицини з дитячої онкології прийняли рішення про призначення хіміотерапії для Соломійки вже з понеділка, 12 березня. Результати невтішні, спинний мозок Соломійки, крім тромбоцитів, перестав виробляти гемоглобін. Відбувається трансформація у мілоїдну лейкемію. За останні 25 років це другий випадок в Україні.

«За таких обставин, якщо нічого не робити, ми втратимо дитину до трьох місяців...» - каже лікар О. Степанюк.

«Часу для виїзду за кордон на трансплантацію стало дуже мало, один місяць. Треба поспішати, прошу Вас усіх, долучайтеся, допоможіть!!!!!!!!», – додала у своєму повідомленні Ірина Галай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ