Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська єпархія Вірменської Церкви подякувала речнику УПЦ КП за об’єктивність

Українська єпархія Вірменської Апостольської Церкви на своїй сторінці у Facebook висловила вдячність речнику УПЦ КП архієпископу Євстратію (Зорі) “за своєчасне й реальне викриття несправедливих виступів деяких джерел ЗМІ”.

“Ваш розсудливий коментар роз’яснив багатьом де-факто вислів Католикоса Всіх Вірмен, пояснив неприпустимість його тенденційного тлумачення. Спасибі за братерське ставлення та об’єктивність”, – написали в українській єпархії Вірменської Апостольської Церкви, передає РІСУ.

Раніше російський ТАСС поширив новину про те, що Вірменська Апостольська Церква виступила проти надання Томосу Україні, наводячи цитату Гарегіна II, яку він промовив у Новосибірську: “Вірменська Апостольська Церква є прибічницею канонічності. І в цьому випадку ніколи не може вітати кроки, які спрямовані на розділення Церкви”.

Речник Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував у Facebook висловлювання Католикоса всіх вірмен Гарегіна II, а також висвітлення його слів у ЗМІ.

“Гарегін II заявив, що Вірменська Апостольська Церква не підтримує поділу Церков і є прихильницею канонічності. Деякі українські і російські ЗМІ інтерпретували цей вислів, як засудження надання Томосу Україні”, – зазначив архієпископ.

“Де в цитаті католикоса хоч щось про Томос? Я вже не кажу про те, що Вірменська Церква належить не до числа помісних Православних Церков, а до числа давніх східних Церков, і, відповідно, до питання Томосу, канонів Православної Церкви тощо – має лише опосередковане відношення. Про це українські журналісти, які “творчо” допрацьовують російських пропагандистів, очевидно, навіть не здогадуються”, – наголосив Зоря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ