Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українська стрічка вийде у китайський прокат

Як повідомив Член Національної ради Сергій Костинський на сторінці у Facebook, вперше за всю історію незалежності українська стрічка потрапить в китайський прокат.
Українська стрічка вийде у китайський прокат

"Друзі, знаєте що таке справжня перемога української кінематографії? Це входження на один з найбажаніших ринків світу - китайський.

Вже 18 січня українська анімаційна стрічка "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила / The Stolen Princess" вийде в широкий прокат в Китайській Народній Республіці на 4500 екранах", - йдеться у повідомленні.

Так, після 2014 року, завдяки державній політиці щодо розвитку української кінематографії та обмеження співпраці з державою-агресором, українські кінокомпанії поступово відкривають для себе замість російського - європейський, американський і азіатський ринки.

Сергій Костинський зазначив, що вихід на китайський ринок взагалі можна оцінювати як чудо. За нього борються кращі студії світу, зокрема - голівудські.

"Від себе зазначу, що ця подія була б неможлива без участі Голови Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка і члена НацРади Валентина Коваля.

Минулого року члени Національної ради провели перемовини щодо співробітництва українських і китайських кінокомпаній, а також прокату українських стрічок в КНР.

P.S.Прокатником стрічки виступає компанія Huaxia Film Distribution. "Викрадена Принцеса" пройшла перевірку і повністю відповідає творчим і законодавчим вимогам КНР", - пише Сергій Костинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ