Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українська влада підтримує ідею блокади окупованого Криму, - Джемілєв

Прездент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримують ідею кримських татар щодо економічної блокади окупованого Кримського півострова.

Про це в ефірі "5 каналу" під час телемарафону "Україна понад усе" заявив колишній голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Ідея схвалюється, у будь-якому разі немає заперечень зі сторони Президента і зі сторони прем'єр-міністра. Ми це дуже детально обговорювали. Але з нашої точки зору, найкраще було б скасувати зараз цей закон "про так звану вільну економічну зону". Абсурдний закон, тому що окупована територія не може бути вільною зоною", - сказав він.

Джемілєв також додав: "Продукція, яка поставляється на територію Криму, більш ніж 80% вивозиться далі, ймовірно, на територію Російської Федерації, значна частина йде до військових частин, в тому числі до так званої "самооборони", а вже потім там поставляється в деякі магазини... Я думаю, що там люди голодувати не будуть, це відповідальність Росії, просто Росія буде більше витрачати своїх бюджетних коштів на забезпечення Криму".

За його словами, під час блокади Криму Україна готова відправляти гуманітарну допомогу. "Ми готові відправляти туди (в Крим - 5.ua) гуманітарні вантажі, але тільки з українськими прапорами, нехай населення бачить, що отримує гуманітарну допомогу від своєї країни. Ми на це згодні, ми на це знайдемо кошти і будемо забезпечувати", - зазначив Джемілєв.

Нагадаємо, кримські татари готуються до блокування Криму з боку материка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ