Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські ковалі подарують Львову металевий герб з написом «Львову 750 років»

Під час проведення вуличного фестивалю ковальського мистецтва «Львівська підкова — 2006», що відбувається у Львові в рамках святкування 750-річчя міста 29-30 вересня та 1 жовтня 2006 року, українські ковалі підготують для міста подарунок — пам’ятний знак у формі герба, на якому викарбовано «Львову 750 років». Про це сьогодні, 30 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомив один з організаторів фестивалю Микола Візінський.
За його словами, участь у фестивалі протягом трьох днів візьмуть близько 200 ковалів зі Львова, Києва, Івано-Франківська, Ужгорода, Тернополя, і кожен з них долучиться до виготовлення металевого подарунка для Львова.
За словами організаторів, метою фестивалю є об’єднання ковалів Львова та України, а також популяризація ковальського ремесла, вікових традицій нашого міста.
«Цікавинками фестивалю є танець вогню, а також слайд-шоу – історичний екскурс по металу Львова та львівських майстернях. Також на фестивалі відбувається демонстрація ковальського мистецтва, та представлена виставка робіт ковалів», — розповів член оргкомітету фестивалю Остап Головатий.
Початок організації фестивалів ковальського мистецтва у Львові датується 1996 роком, який отримав назву «Галицька імпреза», і відбувався ще у 1998-му, 2000-му та 2003 роках.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ