Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські оборонні підприємства – найактивніші учасники досліджень NIAG

Підприємства українського оборонно-промислового комплексу, зокрема й ДК "Укроборонпром", посіли перше місце серед країн-партнерів НАТО за показниками участі у дослідженнях Промислово-дорадчої групи НАТО (NIAG).

Такі підсумки участі українських підприємств у багатонаціональних дослідницьких проектах NIAG у 2018 році.

У ході досліджень українські фахівці, спільно з колегами із західних країн, визначали основні напрямки розвитку, опрацьовували концептуальні підходи за такими основними напрямками: забезпечення логістичних спроможностей, вертолітна техніка наступного покоління, використання військової авіації різних типів та в різних умовах; автономні системи та техніка; морські безпілотні системи та інше.

Варто зазначити, що в дослідженнях брали участь не тільки підприємства-учасники Концерну (ДП "Антонов", ДП "ХМЗ "ФЕД", ДП "Івченко-Прогрес", ДП "Авіакон"), але й приватні підприємства, які входять до складу Ліги оборонних підприємств України. Активність та успішна участь наших українських фахівців отримала схвальні відгуки від представників НАТО.

У подальшому ДК "Укроборонпром" планує продовжувати співпрацю та брати активну участь у дослідницьких проектах Альянсу.

Нагадаємо, з 2019 року в керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України розпочинається запровадження принципів і стандартів НАТО.  

Окрім того, з 2019 року почнеться практичне впровадження натівських технічних стандартів до виробництва озброєння та військової техніки в Україні. Це дозволить значно підвищити якість української зброї та забезпечить взаємну сумісність бойових систем України та країн-членів Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ