Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські пілоти проходять навчання у Центрі підготовки «Airbus»

Як повідомили у рес-службі Міністерства внутрішніх справ, українські пілоти вже проходять навчання у Центрі підготовки «Airbus». Про це Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив вчора, 4 жовтня, під час робочого візиту до Франції.

«Зараз у цьому Центрі проходять навчання вісім пілотів – представники  системи МВС. Це військовослужбовці Національної гвардії України та пілоти ДСНС. Наразі вони опановують теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та пройдуть курс практичних польотів. Ці пілоти стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС, який буде в Україні», ‑ наголосив Міністр.

Арсен Аваков разом із заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Гончаровим та Головою Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним відвідали спеціальний Центр підготовки пілотів «Airbus», де поспілкувалися з українськими пілотами.

Микола Чечоткін заявив, що придбання вертольотів Н225 розширить авіаційну складову рятувальників. «Зараз у Франції проходять підготовку наші пілоти. Два з них вже мають досвід роботи з гелікоптером Н145, зараз вони вчаться пілотувати Н225. А в кінці жовтня ми направляємо ще персонал, який буде вивчати технічні можливості цих вертольотів та займатися технічним обслуговуванням таких гелікоптерів. Навчання наших спеціалістів проходить у рамках контракту», ‑ сказав Голова ДСНС.

Українські пілоти, які навчаються у Франції, порівняли роботу Мі-8 і Н225 Airbus. За їхніми словами, Н225 допомагає екіпажу під час польоту по приборах, або під час рятувальних ситуацій. А також дає змогу підвищити ефективність виконання завдань за рахунок сучасного обладнання.

Нагадаємо, триває робочий візит Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до Франції. Очільник МВС вже відвідав завод Airbus Helicopters, де виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ