Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Українські політики не хочуть "здавати" схеми Януковича – спецагент ФБР

Жоден з українських політиків, які могли бути причетні до "схем Януковича", не хоче давати свідчення і співпрацювати зі слідством. Крім того, представники Федерального бюро розслідувань США довгий час не могли знайти спільну мову з правоохоронними органами України, але зараз вже налагоджена комунікація, повідомила "Радіо Свобода" спецагент ФБР Карен Гринвей, яка вже півтора року розслідує справу повернення коштів, виведених з України за режиму Януковича.

Гринвей зазначила, що її команда вже передала в Генпрокуратуру України ряд доказів по справі. "Зазначу, що найбільша проблема у справі Януковича – свідки, ніхто не готовий дати свідчення і сказати, що так, я був присутній, коли формувалася ця схема", - сказала спецагент ФБР.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що при президенті Вікторі Януковичі з України було виведено від -40 млрд, але досі жодна копійка з цих активів не повернута до державного бюджету України.

Також повідомлялося, що суд заарештував три об'єкта житлового фонду, два гаража, три об'єкти водного транспорту, цінності з державної резиденції "Межигір'я", що належать колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу.

Нагадаємо, що керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Україні повинні бути повернуті кошти, заарештовані у кримінальних проваджень відносно Януковича і його соратників, а це понад трьох мільярдів гривень.

ГПУ заарештувала в Україні кошти колишнього президента Віктора Януковича на суму близько 127 млн доларів.

Водночас Державною службою фінансового моніторингу були заблоковані кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України на суму 1,34 млрд доларів.

Кабінет міністрів заблокував 1,4 млрд доларів на рахунках в українських банках компаній, наближених до оточення колишнього президента.

Всього в корупційні схеми "Сім'ї" Януковича були залучені 75 українських компаній.
dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ