Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські та польські рятувальники провели спільні навчання

18-го серпня на українсько-польському кордоні поблизу села Річки Жовківського району відбулися навчання рятувальних служб Польщі та України. Польські „стражаки” із Томашовського повіту Люблінського воєводства та вогнеборці зі Сокальського й Жовківського районів Львівщини відпрацьовували спільні дії при загоранні лісу та сухої трави на суміжній території. Повідомила прес-служба ГУ МНС України у Львівській області.

Вишкіл відбувався на реалізацію проекту „Утворення транскордонної системи реагування на загрози довкіллю Томашовського повіту республіки Польща, Жовківського та Сокальського районів в Україні” за програмою „Фаре” в рамках співдружності „Євробуг”, до котрої крім України й Польщі входить також Білорусь.
Згідно з легендою навчань, загорання сухої трави й чагарнику на території Польщі загрожувало обернутися масштабною лісовою пожежею по обидва боки кордону. Про небезпеку було негайно поінформовано українців. Останні, на допомогу вісьмом підрозділам „стражаків”, скерували до місця події два рятувальних розрахунки із Рави-Руської та Белза.
Попри суто практичне значення, ця дія стала символом міжнародної співпраці не лише на рівні рятувальних структур. Адже організація навчань потребувала залучення сил і засобів різних служб.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ