Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські туристи, яких не випускали із Туреччини, повертаються додому

Українські туристи, які через розслідування у зв’язку зі смертю одного з членів групи не могли залишити територію Туреччини, сьогодні повертаються на Батьківщину.

Про це поінформував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, 18 листопада, - передає Укрінформ.

"Я думаю, ви чули про доволі сумну історію про групу українських туристів, які до цього не могли залишити територію Туреччини в результаті смерті одного з членів групи 17 жовтня на території провінції Мугла. Сьогодні ці українські громадяни повернуться на Батьківщину", - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що в результаті роботи, проведеної дипломатичними установами України в Туреччині із компетентними органами, зокрема із прокуратурою міста Фетхіє та турецькою судмедекспертизою, вдалося пришвидшити досудове розслідування справи та забезпечити повернення громадян в Україну.

"Ці громадяни повертаються сьогодні двома групами в Запоріжжя та Київ. Консульські посадові особи України в Туреччині продовжать контролювати кримінальну справу щодо смерті нашого громадянина", - поінформував глава МЗС.

Він вкотре наголосив на непорушності принципу, що «Україна ніколи не кидає своїх у біді».

Нагадаємо, що група громадян України, які у середині жовтня прилетіли до Анталії та вирушили в похід по Лікійській стежці, були вимушені залишатися в Туреччині через розслідування у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ