Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові хірурги прибули на навчання до Чехїі

Посол України Євген Перебийніс зустрівся з групою військових хірургів та анестезіологів з України, які сьогодні прибули до Чеської Республіки на навчання. Проце повідомили у прес-службі Посольства України у Чеській Республіці.
Українські військові хірурги прибули на навчання до Чехїі

Спеціалізований навчальний курс для військових лікарів проходить за програмою Плану двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та Чеської Республіки. Курс було започатковано кілька років тому, і з того часу навчання відбуваються на регулярній основі. Цього року до Чехії приїхали військові лікарі з багаторічним бойовим досвідом надання медичної допомоги в польових та стаціонарних госпіталях, які готові обмінятися з чеськими колегами своїм практичним досвідом та перейняти в них новітні європейські напрацювання. 

На зустрічі було обговорено потреби українських військових лікарів та можливості надання їм допомоги з-за кордону, зокрема в галузі спеціалізованого медичного обладнання та оснащення для виїзних медичних бригад у зоні бойових дій. Обговорювалися також потреби в фізичній та психологічній реабілітації українських військовослужбовців із залученням закордонних фахівців, зокрема лікарі звертали увагу на потребу більшої кількості спеціалізованих лікарів-психологів з досвідом лікування посттравматичних стресових розладів.

Посольство України у Чеській Республіці

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ