Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові отримають швидкі навчально-тренувальні літаки

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі "Укроборонпрому", українські військові отримають два швидкі навчально-тренувальні літаки Л-39М1, модернізовані у відповідності до викликів сучасності «Одеським авіаційним заводом».

Літальні апарати отримали якісно нові тактичні можливості та готові до виконання своїх задач.

«Українська армія отримує все більше техніки, яку спеціалісти Концерну модернізують відповідно до вимог сучасності. Тепер наші льотчики зможуть тренуватися на більш швидких та економічних щодо витрат палива літаках. Ми відходимо від застарілої радянської техніки і надаємо військовим сучасні навчальні літальні апарати, максимально наближені до реальних», - сказав Генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

У результаті модернізації були збільшені показники тяги авіаційного двигуна типу АІ-25ТЛШ та впроваджена більш сучасна авіоніка. У порівнянні з базовою моделлю Л-39, істотно поліпшені швидкість, особливості зльоту і посадки.

На літаках встановлений бортовий тренажерний комплекс типу БТК-39 і принципово новий прицільно-навігаційний комплекс, який значно розширює коло можливостей авіатехніки. БТК-39 надає більше можливостей з практичного навчання пілотів в умовах реальної повітряної обстановки, у тому числі стосовно до літальних апаратів так званої бойової групи.

Використання модернізованого Л-39М1, крім навчального ефекту, дозволяє досягти і економічного ефекту. Він істотно економить авіаційне паливо і технічний ресурс.

Обидва Л-39М1 пофарбовані в цифровий камуфляж - особливий піксельний малюнок, складений з плям або смуг двох чи більше кольорів. Такий камуфляж на відстані візуально руйнує силует літака і значно ускладнюючи його ідентифікацію. Це дозволяє літальному апарату буквально "розчинитися" в небі, ставши майже непомітним.

Нагадаємо, що цьогоріч «Укроборонпром» в рази збільшив виробництво техніки та почав системно надавати ЗСУ новітні зразки озброєння. 

ДП «Одеський авіаційний завод» - одне з найстаріших авіаційних не тільки в Україні, але і в Європі. Підприємство надає високоякісні послуги з ремонту авіаційної техніки, модернізації літаків, їх сервісного обслуговування, виготовлення запасних частин і навчання персоналу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ