Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські військові збили російський А-50 внаслідок чого екіпаж загинув

Українські військові над акваторією Азовського моря 23 лютого збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.
Літак A-50 під час параду російських військ у 2020 році/ Wikimedia Commons

Про це повідомили Суспільному джерела у спецслужбах. За даними джерел, екіпаж літака із 10 росіян загинув.

Своєю чергою командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук висловив вдячність Головному управлінню розвідки Міністерства оборони та "усім, хто забезпечив результат".

"А-50 із позивним "Баян" долітався! Вітаю окупантів "с Днем защитника отечества". Святкувати треба вдома, і так, щоб "Баян" не порвати", — зазначив генерал-лейтенант у Telegram-каналі, додавши відео.

В ГУР МО поінформували, що унаслідок спільної з ПС операції було знищено А-50У, який є новою модернізованою версією літака.

"Це повітряний командний пункт, який держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації", — вказали у відомстві.

Розвідники підкреслили, що збиття А-50У — "черговий серйозний удар по потенціалу та можливостях терористичної Москви".

"Різке падіння швидкості та висоти підбитого літака А-50У зафіксовано поблизу міста Єйськ. Вартість таких суден, яких у Росії залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів", — розповіли в ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ