Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українсько-норвезьке партнерство буде посилене прямим авіаційним сполученням

Як інформує прес-служба МЗС, у жовтні 2019 року планують запустити авіарейст "Київ-Осло".

ʺВажливим результатом українсько-норвезького діалогу з питання налагодження прямого авіасполучення між Україною та Норвегією стало оприлюднене сьогодні рішення авторитетної європейської авіакомпанії ʺСкандинавські авіалініїʺ (SAS) щодо започаткування у жовтні 2019 року прямого авіарейсу Київ-Ослоʺ, – заявив Посол України в Норвегії В’ячеслав Яцюк.

ʺЦе рішення є ще одним віддзеркаленням суттєвого зміцнення українсько-норвезьких відносин протягом останніх років, що, у свою чергу, мало наслідком безпрецедентну активізацію міжлюдських контактів, у тому числі, взаємних поїздок між Україною та Норвегією. Водночас, є всі підстави очікувати, що відкриття вже за кілька місяців прямого авіарейсу між Києвом та Осло допоможе ще більше посилити взаємодію та обміни між нашими двома країнамиʺ, – наголосив український дипломат.

ʺДля тисяч українських і норвезьких підприємців та інвесторів, студентів та науковців, представників культури та спорту, громадських діячів та державних службовців, членів української громади в Норвегії та їхніх рідних в Україні започаткування незабаром прямого авіасполучення між Україною та Норвегією є дуже радісною та довгоочікуваною новиною. Водночас, переконаний, що це також дозволить норвежцям швидше відкрити для себе Україну як одну з найцікавіших для туризму країн Європи, з якою їх єднають глибокі історичні зв’язки з часів Київської Русі та стародавнього Норвезького Королівства. У свою чергу, ще більше українських туристів зможуть оцінити чарівну красу країни вікінгів і фіордів. Безперечно, що успіху майбутнього авіарейсу Київ-Осло сприятиме безвізовий режим між Україною та Норвегієюʺ, – відзначив Вячеслав Яцюк.

Посол України в Норвегії висловив окрему вдячність керівництву авіакомпанії SAS та компанії-оператора цивільних аеропортів Норвегії Avinor за рішення використовувати у назві авіарейсу український правопис столиці України латиницею – Kyiv.

Польоти авіакомпанії ʺСкандинавські авіалініїʺ за маршрутом Київ-Осло будуть виконуватися тричі на тиждень щовівторка, щочетверга та щосуботи, починаючи з 26 жовтня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ