Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український кінематограф зрушив з «мертвої точки»: цього року відбудеться 12 кінопрем’єр

Протягом цього року має відбутися 12 повнометражних прем’єр українського кіно. Про це сьогодні, 24 січня, на прес-конференції повідомив режисер Руслан Батицький.

«Я сподіваюсь, що це тільки старт, що ці фільми пробудять в українців інтерес»,– наголосив він. Руслан Батицький сподівається, що половина цих кінопрем’єр точно піде в прокат.

Він також розповів, що торік в Україні вийшло близько 200 короткометражних фільмів. Не всі вони високої художньої якості, – каже він, – значна частина аматорських робіт, але головне, що вони є. Однак, на думку Руслана Батицького, проблема полягає в тому, що ці короткометражки не достатньо популяризуються.«Я думаю, що, можливо, створиться навіть якась концепція промоції українських короткометражних фільмів. Поки що цього нема, але є запит суспільства»,– зауважив режисер.

Як наголосила представник мистецької формації Wiz-Art Ольга Райтер, процес розвитку українського кінематографу зрушив з «мертвої точки»: «Ми почали спостерігати й дивитися роботи, які несуть зерно надії, які розповідають історії про справжніх людей».

Додамо, що сьогодні о 19.00 у Львові в кінотеатрі «Коперник» відбудеться прем’єра програми найкращого українського короткометражного кіно 2012 року «Українська нова хвиля».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ