Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український МЗС закликав мирно врегулювати нагірнокарабаський конфлікт

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з ескалацією нагірнокарабаського конфлікту, а також співчуття рідним та близьким загиблих і поранених внаслідок бойових дій. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"Закликаємо сторони конфлікту та міжнародне співтовариство, насамперед співголів Мінської групи ОБСЄ, докласти максимум зусиль для негайного припинення військових дій, деескалації ситуації та продовження пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права. У цьому зв’язку сподіваємося, що цій меті сприятиме сьогоднішнє спеціальне засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні.

Нинішня ситуація красномовно свідчить про те, що «заморожені конфлікти» залишаються осередком нестабільності на всьому просторі ОБСЄ, які в будь-який момент можуть спалахнути та призвести до широкомасштабних бойових дій та великих людських втрат.

Українська сторона виступає за довготривале політичне врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі дотримання суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ