Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український МЗС засудив дії Північної Кореї, що запустила ракету

В Україні рішуче засуджують та вважають неприйнятними та провокаційними дії Корейської Народно-Демократичної Республіки, пов’язаних із запуском 7 лютого 2016 року так званого штучного супутника «Кванмьонсон-4», який може бути прихованим випробовуванням балістичного ракетоносія. Про це йдеться у заяві МЗС України щодо запуску КНДР балістичної ракети.

У заяві також зазначено: "Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений невдовзі після ядерних випробовувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпекову ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир та стабільність.

Як держава, що добровільно відмовилася від свого ядерного арсеналу та сумлінно виконує свої зобов’язання у галузі нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій та засобів їхньої доставки, Україна продовжить тісну співпрацю з нашими партнерами, зокрема, членами Ради Безпеки ООН, з метою відповідного реагування на цей виклик.

Україна закликає Пхеньян у подальшому утримуватися від подібних дій та повернутися до виконання відповідних резолюцій РБ ООН".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ