Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Український МЗС засудив ядерні випробування Пхеньяна

В Україні глибоко стурбовані заявами керівництва Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) про здійснення 6 січня 2016 року випробування чергового ядерного пристрою. Згаданий крок Пхеньяна є грубим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, може призвести до подальшого значного загострення складної ситуації на Корейському півострові, становить серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці. Про це йдеться у заяві МЗС України.

І далі: "Україна як держава, яка добровільно відмовилася від власного ядерного потенціалу і неухильно дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, рішуче засуджує такі дії КНДР. Вважаємо, що це питання має бути невідкладно розглянуте Радою Безпеки ООН.

В Україні очікують, що КНДР припинить випробування ядерних пристроїв, дотримуватиметься відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН і відновить діалог з МАГАТЕ.

Проблематика нерозповсюдження зброї масового знищення знаходитиметься у центрі нашої уваги в період непостійного членства України у Раді Безпеки ООН у 2016-2017 роках".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ