Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Український парламент повинен відповісти польському Сейму

Постанова польського Сейму про геноцид поляків на Волині є абсолютно політичною і не обґрунтованою. Це рішення не є історичним і не сприятиме українсько-польським стосункам. Про це сьогодні, 22 липня, в коментарі Гал-інфо розповів секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета.

«Дуже прикро, що це відбулося і таке рішення на певний період ускладнить українсько-польські стосунки. Таким питанням мають займатися не політики, а історики та експерти. Також прикро, що в проекті рішення, яке було опубліковане раніше, згадуються лише польські жертви і немає жодного слова про українські», - сказав Святослав Шеремета.

Він наголосив, що дуже хотілося б, щоб українсько-польські стосунки не постраждали від цього, і ми й надалі залишалися партнерами.

«Зараз на часі робота істориків, щоб нівелювати негатив від цього рішення», - наголосив він.

На запитання, чи можливі в Україні радикальні прояви незгоди із рішенням польського Сейму, як-от, руйнування пам’ятників тощо, Святослав Шеремета зазначив: «Сподіваюся, що цього не станеться, адже українці завжди показували себе, як культурна нація, і не будуть воювати з померлими».

Він також зазначив, що українська сторона повинна відреагувати на рішення Сейму.

«Логічним було б відповідне рішення українського парламенту з цього приводу. Також необхідно найшвидше виділити кошти на програми для дослідження українсько-польських стосунків. Потрібно, щоб на цю тему було більше публікацій у ЗМІ, сюжетів на телебаченні та радіопрограм. Потрібно, щоб журналісти приділяли цьому більшу увагу. Наразі ця трагедія висвітлювалася дуже однобоко і, на жаль, на інформаційному полі Україна програла», - зазначив Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ