Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Українці можуть подати заяву на бронювання коштів на житло

Угоду купівлі-продажу можуть оформити лише ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна

Фото: Depositphotos

Від сьогодні українці, які мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, можуть подати заяву про бронювання коштів для придбання нової домівки.

Про це у телеграмі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Купити можна будинок або квартиру. «Якщо вже вибрали житло, домовтеся з продавцем, оновіть Дію, а потім у розділі єВідновлення відкрийте вкладку Сертифікати на житло і натисніть Забронювати кошти. Протягом 5 робочих днів надійде підтвердження в Дію про те, що кошти заброньовані», - кафе Федоров.

За його словами, після цього є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу. Можна придбати житло в новобудові або на вторинному ринку, а також проінвестувати в будівництво.

«Якщо не встигаєте, потім повторно подасте заяву про бронювання коштів», - зазначив міністр.

Угоду купівлі-продажу можуть оформити лише ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом 5 днів кошти надійдуть продавцю житла.

Важливо: перш ніж бронювати кошти за сертифікатом, треба переконатися, що ви припинили право власності на знищений об’єкт нерухомості. Без цього не вдасться використати сертифікат. Припинити право власності можна в ЦНАПі або в нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ