Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці стали на 83% частіше шукати віддалену роботу

У період карантинних обмежень у топ найпопулярніших пропозицій з віддаленої зайнятості на OLX Робота увійшли Instagram-фахівці, офіс-менеджери, оператори, менеджери з продажу. Найбільше по Україні готові платити продавцям — 29,3 тис. грн на місяць.
Інфографіка_OLX Робота_Українці стали на 83% частіше шукати віддалену роботу

За даними аналітики OLX Робота, пошукачі на карантині почали знаходити нові шляхи працювати. Так, на платформі стали значно частіше шукати вакансії із можливістю робити це з дому. У квітні порівняно з лютим кількість запитів “віддалена робота” зросла на 83%. Це спостереження може стати у нагоді працедавцям — ринок праці не стає на паузу, і українські пошукачі все ще знаходяться у пошуках омріяної посади, але хочуть мати можливість виконувати свої обов’язки віддалено.

Роботодавці теж підлаштувалися під нові умови ринку і у період посилених обмежень соціальних контактів стали більше пропонувати роботу онлайн та виконання послуг з дому. Найпопулярнішими за кількістю оголошень у квітні стали офіс-менеджери. У цьому місяці таких пропозицій для віддаленої праці на OLX Робота стало майже вдвічі більше. Зазвичай до обов’язків, які потрібно виконувати з дому, входять прийом дзвінків та електронної пошти, ведення документообігу. У другий весняний місяць таким спеціалістам в середньому по Україні пропонували 10 тис. грн.

Ще одна можливість — робота оператором. Обов’язки на цій посаді включають прийом чи здійснення дзвінків, або онлайн-спілкування із клієнтами. Тому комфортно виконувати таку роботу віддалено. У квітні в порівнянні з лютим кількість оголошень з пошуку спеціалістів зросла більш як вдвічі, а оплата цієї праці стабільна — в середньому 12,5 тис. грн.

Віддалену зайнятість роботодавці можуть запропонувати також Instagram-фахівцям. Мова йде про ведення акаунтів у соцмережі, роботу з контентом, написання постів. У квітні порівняно з лютим оголошень про їх пошук стало на 72% більше. Платити за креативну роботу по всій Україні готові в середньому 19,5 тис. грн на місяць. Варто відзначити, що у квітні зарплата цих спеціалістів зросла на 2 тис. грн у порівнянні із останнім зимовим місяцем.

Працедавці також активізувались у пошуку менеджерів з продажу, й у квітні порівняно з останнім місяцем зими стали шукати їх на 42% частіше. З дому фахівці можуть легко контактувати з клієнтами, й отримувати в середньому 12,5 тис. грн.

Майже вдвічі побільшало шансів знайти роботу онлайн-адміністратором, адже таких оголошень на OLX Робота стало на 46% більше. Зазвичай до обов’язків входить модерація онлайн-сторінок та сайтів. Отримати за місяць фахівці можуть в середньому 22 тис. грн.

Стабільною лишається кількість оголошень про пошук диспетчерів на дому — їм пропонують роботу з транспортом та у службах таксі. Платити готові в середньому 11,5 тис. грн на місяць.

Бухгалтери для роботи з дому — теж у попиті. Пропозицій працевлаштування для них у порівнянні з лютим побільшало у 5,5 разів. Ведення обліку дистанційно — справа цілком реальна. За місяць цим спеціалістам пропонують в середньому 10 тис. грн.

У топ-10 віддалених вакансій вирвалися і дві професії, де роботодавці на OLX Робота ще у лютому не шукали фахівців, — це програмісти та копірайтери. Робота із комп’ютерним забезпеченням чи із текстами не вимагає фізичної присутності в офісі, тому цих фахівців закономірно стали більше шукати у квітні. При цьому першим за місяць в середньому пропонують 20 тис. грн, а іншим — 21,5 тис. грн.

Активніше із настанням карантинних обмежень стали шукати ще й продавців для роботи з дому. Якщо раніше — ще у лютому на платформі їх не шукали, то у квітні тут вже можна було знайти пропозиції такої зайнятості із рекордною середньою зарплатою понад 29 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ