Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці три дні не можуть вилетіти з Тель-Авіва через "АероСвіт"

В аеропорту Тель-Авіва перебуває кілька десятків українців - пасажирів «Аеросвіту», котрі не можуть потрапити в Україну вже три дні.

Про це у коментарі Тиждень.ua повідомив один з пасажирів Андрій Пилипенко по телефону.

«За нами мав прилетіти літак о 17 і забрати нас о 18. На даний момент нас ніхто не забрав. І за нашою інформацією, цей рейс скасовано. Декому пропонують купити квитки по $600 на інші не українські авіалінії і полетіти з неясною перспективою щодо повернення коштів. Така ж пропозиція була від представників «Аеросвіту», – повідомив він.

За словами пасажира, додзвонитися в консульство України в Ізраїлі їм також не вдається, оскільки там вмикаються автовідповідачі.

«Натоміть для росіян, які летіли «Аеросвітом», це питання вирішив їхній консул і майже всіх відправили іншими рейсами. З українцями зараз ніхто говорити не хоче», - зазначив він.

"Близько 40 пасажирів «Аеросвіту», котрі брали путівку в тому ж турагенстві, що і я, наразі поселять в готелі. Що буде далі – не знаю", - зазначив Пилипенко.

Нагадаємо, 4-7 січня через борги «Аеросвіту» були затримані літаки авіакомпанії у Варшаві, Стокгольмі, Тель-Авіві, Ташкенті, Хошиміні.

8 січня аеропорт «Бориспіль» повідомив про скасування 17 рейсів авіакомпанії, як внутрішніх, так і міжнародних. Також 8 січня ЗМІ повідомили, що Німеччина та Великобританія заявили, що не обслуговуватимуть і не надаватимуть аеронавігаційних послуг компанії «АероСвіт».

4 січня стало відомо, що Господарський суд Київської області почав провадження у справі про банкрутство «Аеросвіту». Втім, компанія не вважає себе банкрутом і заявляє про намір виконати всі поточні зобов'язання, сподіваючись на відновлення польотів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ