Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Українці відзначають День політв’язнів

Сьогодні, 12 січня, українці відзначають День політв’язнів. Саме 12 січня 1972 року радянська влада розпочала «другу хвилю» масових арештів української інтелігенції. В. Чорновола, Є.Сверстюка, В. Стуса та тисячі інших КГБ відправило в тюрми, а потім і табори. Про це йдеться у заяві ЛКО НРУ.

Зокрема, у заяві сказано: "Саме В’ячеслав Чорновіл запропонував вшановувати українських в’язнів сумління в цей день. Не можемо забути тих, хто жертвував власною свободою, сім’єю, життям заради вільної держави.

Та найстрашніше те, що ув’язнення за ідеологічні переконання не стали «радянським минулим» в Україні. Сьогодні збільшується кількість політичних в’язнів. Всіх «неугодних» влада, запозичивши досвід своїх російських колег, просто саджає в тюрми.

Не можемо дозволити свавілля новітніх кагебістів, натомість повинні відкрито заявити свою позицію. Ні, політичним репресіям!

Україна не може сьогодні стати міліцейською державою на догоду купці недолугих політиків-зрадників. Пам’ятаймо, що чекало на Радянський Союз у 1989-91 роках. Те саме чекає і на сучасну совкову владу в Україні.

Львівська крайова організація Народного Руху України закликає громадськість вшанувати пам'ять в'язнів сумління минулого і повстати проти сучасного репресивного тиску окупаційної влади".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ