Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці вимагають відсторонити Дворковича з посади президента Міжнародної шахової федерації

Львівська обласна шахова федерація звертається до усіх шахістів Львівщини: просимо Вас підтримати міжнародну петицію про негайну відставку Аркадія Дворковича - російського чиновника, очільника ФІДЕ, прямого поплічника Путіна!

Українці зареєстрували петицію про усунення Аркадія Дворковіча з посту Президента Всесвітньої шахової федерації (FIDE).

Як зазначено в петиції, Всесвітня шахова федерація (FIDE), яка визнана Міжнародним Олімпійським Комітетом Всесвітньою спортивною організацією, є єдиною міжнародною спортивною федерацією, якою керує представник країни-агресора. Впродовж десятиліть РФ використовувала ФІДЕ в якості "м`якої сили" для відбілювання своєї репутації, і надалі продовжує це робити на тлі військової агресії проти України.

Чинний президент ФІДЕ Аркадій Дворковіч – російський політик, тісно пов’язаний з путінським режимом. У 2008-2012 він був помічником президента РФ, а в 2012-2018 – віцепрем'єр-міністром в уряді Дмітрія Мєдвєдєва.

Попередник Дворковіча, інший російський політик, Кірсан Ілюмжинов був президентом ФІДЕ у 1995-2018 рр. У 2015 році Міністерство фінансів США наклало санкції на осіб, які надавали підтримку Сирії, в тому числі за сприяння закупівлям сирійським урядом нафти в ІДІЛ; вважає, що Ілюмжинов по суті допомагав або діяв від імені сирійського уряду та Центрального банку Сирії.

Маючи сумнівну репутацію, ФІДЕ залучає спонсорів і партнерів та фінансується переважно державними і приватними російськими компаніями. Крім того, рахунки ФІДЕ знаходяться в російських банках, на які накладені санкції: Сбербанк, Откритиебанк та Газпромбанк.

Автори петиції вимагають відставки Аркадія Дворковіча з посту президента ФІДЕ, а також розірвання усіх фінансових та політичних зв`язків з країною-агресором – Російською Федерацією.

Посилання на петицію: https://chng.it/WCcmmMdqrv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ