Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці жертвують комфортом заради цікавої роботи

У середньому на дорогу до роботи офісні працівники витрачають годину часу. Багато хто намагається провести час із користю. Але для деяких цей процес перетворюється на каторгу. Чи враховують «білі комірці» зручність маршруту при пошуку робочого місця й чи готові вони змінити роботу на менш оплачувану, але поближче до домівки дізнавався Міжнародний кадровий портал hh.ua.

Як показало опитування hh.ua, до необхідності щоденно проводити кілька годин у транспорті офісні співробітники ставляться по-різному. Для кожного третього дорога на роботу — це можливість відволіктися і помріяти. Чверть назвали цей процес виснажливим і дратуючим, і стільки ж вважають його даремним витрачанням часу.

Для кожного п’ятого час, проведений у дорозі, є можливістю зосередитися на поточних справах і спланувати день. І практично кожен десятий нарікає, що це дороге заняття. Також «білі комірці» розповіли, що намагаються із користю проводити час у транспорті: читають книги, вивчають іноземну мову й слухають аудіокурси.

За даними опитування, більшість українців при виборі місця роботи враховують такий пункт, як відстань від домівки до офісу. А для кожного п’ятого це є одним із головних факторів під час прийняття рішення. Майже дві третини опитаних стверджують, що цей фактор важливий, але заради цікавої роботи вони готові терпіти незручний маршрут. Ще кожен сьомий не звертає уваги на місце розташування офісу.

Досить часто українці відповідали, що вибирати не доводиться. Деякі зізналися, що не врахували відстань і час у дорозі, про що згодом довелося жалкувати. Але бувають випадки, коли «білі комірці» спочатку знаходили роботу, а потім шукали житло.

Незважаючи на те, що більшість українців враховують розташування офісу при виборі місця роботи, лише невеликий відсоток опитаних готові змінити роботу на менш оплачувану, але таку, що ближча до домівки. Дві третини з впевненістю заявили, що не підуть на такий крок. До того ж простежується тенденція: чим вища посада офісного співробітника, тим нижча його готовність жертвувати грошима й цікавою роботою заради зручності й комфорту.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в квітні 2016 року. В опитуванні взяли участь 894 респонденти із різних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ