Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українців закликали промаркувати церкви московського патріархату

Український журналіст, блогер, публіцист та громадсько-політичний діяч Віктор Трегубов запропонував українцям самостійно встановити таблички на церквах Московського патріархату.

Як зазначає Трегубов, так сталось, що у нас в країні є церква в єдності із Московським патріархатом - УПЦ МП.

"Так також сталось, що ця церква всіми засобами уникає згадок своєї приналежності. Особливо на заході нашої країни. Пише на храмах і на сайтах просто - Українська православна церква. Але перебуває в єдності з Московським патріархатом. Тим самим, чий голова, їхній духовний отець, патріарх Кірілл, благословляв голову Росгвардії Золотова на подвиги ратні. Такі, як в Бучі.

Ще у 2019 році Верховна Рада прийняла закон, яким прямо зобов’язала цю церкву зазначати свою належність і вказувати її у назві. Цей закон було заблоковано через продажний Окружний адміністративний суд міста Києва та саботовано на місцях. Вони просто відмовляються його виконувати. Трошки іронічно - з одного боку, вони воюють за збереження своєї єдності з Московським патріархатом, а з іншого, опираються зазначити цю єдність для власних прихожан.

Саме зараз - час це виправити.

На кожній церкві є табличка. А на електронних мапах є позначки.

Я закликаю та заохочую кожного бажаючого прийти до найближчої до нього церкви Московського патріархата та наклеїти на її табличку папірець чи стікер із написом “Церква Московського патріархату”. А також зазначити приналежність до нього на інтернет-мапах.

Але увага!

  1. Закликаю перед цим кілька разів переконатися, що це саме Московський патріархат (предстоятель в Україні - митрополит Онуфрій).
  2. Закликаю писати саме так - ЦЕРКВА МОСКОВСКОГО ПАТРІАРХАТУ, і клеїти саме на табличку, а не на стіни. Не потрібно ілюстрацій з графічним насильством (максимум - так, як на другому стікері) чи додаткових характеристик, навіть якщо дуже хочеться, навіть коли це правда. Не слід дарувати їм можливість розповідати про “гоніння”. Ми їх не ображаємо і не цькуємо, ми лише фіксуємо їхню належність до Московського престолу.

Повірте, цього буде достатньо.

Нижче - зразки стікерів. Можете роздрукувати собі самі, як не важко", - зокрема йдеться в дописі Віктора Трегубова на його Facebook-сторінці.

1/2
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ